Бечић: На састанку са Спајићем није споменута ниједна позиција у власти

Tanjug
Foto: Sputnik

ПОДГОРИЦА - Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић изјавио је данас, након разговора са мандатаром за састав нове владе Милојком Спајићем, да током састанка није споменута ниједна позиција у извршној и законодавној власти.

"Присуствовали смо свим састанцима, што говори о стратешком партнерству са покретом Европа сад. Данас није споменута ниједна позиција у извршној и законодавној власти. У фокусу су биле друге теме", рекао је Бечић, преносе Вијести.

Додао је да нико од учесника разговора није имао ништа против да будућа црногорска влада почива на темама као што су борба против криминала, повећање плата и пензија.

Бечић је навео да је задовољан тиме што су различити политички субјекти "искључиво разговарали о социо-економским темама, о потреби борбе против мафије, и борби за јачање грађанске Црне Горе".

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић је 10. аугуста предложио Скупштини Црне Горе Спајића за мандатара 44. Владе Црне Горе.

 Спајићу је тада почео да тече рок од 90 дана да предложи састав нове владе. 

За то вријеме потребно је да се одржи наставак конститутивне сједнице Скупштине Црне Горе на којој ће бити изабрани предсједник, потпредсједници и Административни одбор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана