Бечић: Kоалиција око демократа биће кључни носилац власти

Срна
Бечић: Kоалиција око демократа биће кључни носилац власти

ПОДГОРИЦА - Локални избори показали су да је Демократска партија социјалиста /ДПС/ изгубила у највећем броју црногорских општина, а да ће коалиција окупљена око Демократске Црне Горе бити кључни носилац власти у тим срединама, саопштио је лидер демократа Алекса Бечић.

Бечић је на конференцији за новинаре касно синоћ у Подгорици рекао да се "23. октобра десио нови 30. август".

"Грађани Црне Горе не желе никада више да се врате на оно прије 30. августа. Показали су да су спремни да на сваким изборима чувају друштвене, политичке и економске слободе које су стекли за претходне двије године", нагласио је Бечић.

Он је захвалио грађанима Подгорице и Црне Горе што су, како је навео, показали да је, уз све аномалије и горке укусе којима су свједочили претходне двије године, спремни да чувају слободу.

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић оцијенио је да је ДПС, упорним инсистирањем да уништи овај покрет, уништила саму себе у корист свих грађана.

Он је, на конференцији за новинаре касно синоћ у Подгорици, рекао да је на изборима послата јасна порука да треба радити на помирењу, напретку и економији, те брисати границе између различитих политичких структура.

"УРА је дала огроман допринос, били смо једина мета напада на овим изборима, заједно са Цивисом и Албанском алтерантивом. Сачували смо резултате у многим градовима, а у многим, гдје нисмо имали одборнике, сада имамо", истакао је Абазовић.

Он је честитао новим субјектима на политичкој сцени и истакао да је добро да се демонополизује политичка сцена.

У Црној гори су јуче одржани локални избори у Подгорици и још 13 општина. Према прелиминарним резултатима, Коалиција око ДПС-а "Сви за наш град" освојила је највише гласова на изборима у Подгорици, али већину имају странке које су побиједиле на парламентарним изборима прије двије године.

ДПС је имао власт у осам од 14 градова у којима су на јучерашњим изборима биране локалне власти, али ће, како сада ствари стоје, власт формирати у Бару, Плаву и Бијелом Пољу, док су опозиционе странке оствариле победу у Пљевљима, на Жабљаку, Даниловграду и Колашину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана