Бечић: Издају не могу да опростим, пропало право на ванредну сједницу

Срна
Бечић: Издају не могу да опростим, пропало право на ванредну сједницу

ПОДГОРИЦA - Лидер Демократа Алекса Бечић рекао је на протесту у Подгорици да издају не може да опрости и да ДПС сада жели да варањем дође до власти.

На трећем протесту у Подгорици у посљедњих 15 дана против најаве формирања мањинске владе Црне Горе, Бечић је истакао да се бјежи од избора и да га не би чудило, када је у питању ДПС, да траже одгађање избора у свим градовима, јер нема мјеста гдје ће побиједити.

- ДПС сада жели варањем да пречицом дође до власти. Бјеже од избора као 'ђаво од крста'. Све им помињите, само изборе не - рекао је Бечић на булевару испред Храма Христовог Васкрсења.

Бечић је казао да је пропало право на заказивање ванредне сједнице црногорског парламента на којој је био планиран избор новог предсједника Скупштине Црне Горе, док је, кад је ријеч о редовној сједници, сва формално-правна моћ у рукама вршиоца дужности шефа парламента Страхиње Булајића.

Бечић је на протесту рекао да искључиво од воље Булајића зависи када ће се сазвати сједница и какав ће бити дневни ред такве сједнице.

Он је истакао да су на јучерашњем колегијуму у Скупштини Црне Горе били удружени они који варају деценијама и они који су били са Демократама и врше притисак на Булајића да закаже скупштинску сједницу.

- Све у животу могу да опростим и разумијем, али издају никада не могу да опростим - поручио је Бечић.

Посланик Демократа Борис Богдановић рекао је да је устала Црна Гора да би одбранила своју будућност.

На протесту су били и посланик Демократа Зденка Поповић, посланици Момо Копривица и Владимир Мартиновић, Марко Милачић (Права), министри економског развоја и финансија и социјалног старања Јаков Милатовић и Милојко Спајић.

Демократска Црна Гора је након пада Владе Здравка Кривокапића и смјене Алексе Бечића са мјеста предсједника Скупштине Црне Горе, осим три протеста у Подгорици, организовала и протесте у Никшићу, Беранама, Пљевљима, Колашину и Жабљаку.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана