Бечић: Диктатор је побијеђен, тријумф Милатовића је темељ нашег помирења и напретка

ГС
Бечић: Диктатор је побијеђен, тријумф Милатовића је темељ нашег помирења и напретка

ПОДГОРИЦА - Диктатор је побијеђен, али борба за бољу будућност Црне Горе се наставља само са људима који жртву знају цијенити, а слободу славити, поручио је лидер Демократа Алекса Бечић.

Предсједнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић, према прелиминарним резултатима, убједљиво је побиједио кандидата ДПС-а Мила Ђукановића на данас одржаним предсједничким изборима.

Бечић је рекао да је побједа Милатовића "темељ нашег помирења, напретка и европске будућности", преносе Вијести.ме.

-Радуј се народе Црне Горе! Готово је! Завршена је једна диктаторска ера и политичка каријера која је трајала 35 година. Ово није само обичан дан, већ историјски дан, дан када смо као један тим и једна држава одлучили да славимо слободу. Када се, као неко ко се од својих најмлађих дана борио против режима, осврнем уназад, видим деценије борбе, деценије туге, деценије патње, које је наш народ претрпио. И када се сјетим свих тих тренутака, сјетим се и свих људи који су у томе учествовали - оних који су дали своје животе, оних који су дали своју слободу, оних који су пребијени, политички хапшени, оних који су прогнани и остављени без посла -  саопштио је Бечић.

Ово вече је, како је рекао, тријумф тих људи.

-Њихова жртва је наша инспирација, њихова храброст је наша снага, а њихово насљеђе је наша обавеза. Вријеме је да се сјетимо њих који су сањали овај дан, али нису доживјели да га виде. Зато ниједан терет није претежак, ниједан диктатор није прејак, кад је искрена и безрезервна подршка Демократа и оних који су сањали слободу. Побједа Јакова Милатовића је темељ нашег помирења, напретка и европске будућности. Сада је вријеме да народ вјечно влада, а Црна Гора да вјечно живи! Заклињем се да ћу увијек бити вјеран овом дану, овом тренутку и овој слободи. Части ми -закључио је Бечић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана