Бечић: Демократе неће улазити у коалицију са ДПС-ом

Срна
Бечић: Демократе неће улазити у коалицију са ДПС-ом

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократа Алекса Бечић рекао је да није било никаквог договора са Демократском партијом социјалиста прије гласања о неповјерењу Влади Црне Горе у Скупштини и да Демократе неће улазити ни у какву коалицију, нити вршење власти са том партијом.

Бечић каже да постоје три опције изласка из тренутне политичке кризе у Црној Гори - да се испоштује воља грађана са избора 2020. године, разговор о мањинској влади, привремена влада која би припремала ванредне изборе и избори одмах.

Када је у питању евентуална привремена влада, Бечић је рекао да би био прихватљив модел да у њој буду појединци који “не изазивају спорење било којег дијела јавности”.

Коментаришући став Стејт департмента да Демократски фронт не сматрају
партнером, Бечић је подсјетио да су посланици ДФ-а потписали акт о максималној привржености спољнополитичкој политици Црне Горе.

“Иако се не бих у свему сложио са Андријом Мандићем, он је у Скупштини саопштио да, што се тиче њега и његових посланика, нису ни планирали да буду чланови Владе”, рекао је Бечић за ТВ “Вијести”.

Скупштина Црне Горе изгласала је у ноћи са петка на суботу неповјерење мањинској Влади на челу са премијером Дританом Абазовићем.

За смјену мањинске Владе гласало је 50 присутних посланика Демократске партије социјалиста, Демократске Црне Горе, Либералне партије, Социјалдемократске партије, Социјалдемократа, Праве и Уједињене Црне Горе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана