Беба умрла два мјесеца након рођења, покренута истрага против докторице

GS
Foto: Ilustracija

ДОРХ је покренуо истрагу против докторице због сумње да је прекасно подузела порођај царским резом, због чега је новорођенче преминуло, а код родиље је наступила тешка повреда.

Због сумње у несавјесно лијечење, Опште државно одвјетништво у Чаковцу донијело је рјешење о покретању истраге против докторице из медицинске установе на подручју Међимурске жупаније, саопштио је у петак ДОРХ.

Постоји основана сумња да је окривљена 49-годишњакиња 29. маја 2022., као докторица у медицинској установи на подручју Међимурске жупаније, након запримања родиље у рађаоницу прекасно подузела порођај царским резом.

У саопштењу се истиче да је докторица знала да се ради о порођају након ранијег царског реза и да је од тренутка цурења плодове воде прошло више од 16 сати. Унаточ томе, као и ЦТГ запису који је указивао на нужност подузимања царског реза, докторица је инзистирала на порођају без царског реза и препустила надзор ризичног порођаја дежурним примаљама, с посљедицом да је прекасно подузела порођај царским резом.

Дијете је, унаточ подузетим мјерама интензивног лијечења, преминуло 7. августа 2022., а код родиље је наступила тешка повреда, саопштили су из ДОРХ-а, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана