Бар: За непуних сат времена седам особа спашено из таласа

Агенције
Бар: За непуних сат времена седам особа спашено из таласа

Бар - За непуних сат времена службеници Управе поморске безбједности и пограничне полиције у Бару из морских таласа су спасили седам особа, наводи Једро.бар.

Наводи се да је двоје младих спашено код лукобрана у Бару данас око 15.15 часова, а пола сата раније четворо адолесцената у Сутомору и мушкарац у зрелијим годинама у Чању.

Сајт наводи да су четворо адолесцената, од 17 и 18 година из Подгорице и са Косова, спашени из таласа који су достизали висину и до два метра.

Наводи се да су поред истакнутих црвених застава, три младића и дјевојка су ушли у море, међутим, нису могли да се врате на обалу. Други купачи су позвали број 129 и веома брзо службе спашавања на мору су из Бара стигли до Сутомора.

“Млади људи су били удаљени од обале око 300 метара. Узалудно су покушавали да се врате, али таласи су били до два метра и нису успјели. Срећом нико од њих није повређен”, наведено је из Управе.

Само што се окончала акција спашавања у Сутомору, посада чамаца Управе је морала да поново интервенише и изађе до Лукобрана гдје двоје младих није успијевало да се домогне чврстог тла под ногама јер су их таласи одвлачили од обале.

Такође, у Чању је спашен мушкарац зрелије животне доби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана