Бар: Евакуисан дио улице, мушкарац пријети експлозивом

ГС
Foto: Принтскрин

Барска полиција евакуисала је део Улице Маршала Тита у Бару, због пријетње једне особе да ће активирати експлозив, пишу "Вијести".

"Вијестима" је из Оперативно-комуникационог центра Управе полиције речено да је та особа претходно пословницу једне банке облијепила натписом "Вратите новац који сте украли од радника Приморке".

Евакуисана је зграда у којој се налази пословница и дио улице.

Мушкарац који се представио као Един Бегзић претходно је доставио медијима снимак са Јутјуба, у којем је позвао предсједника и потпредсједника Владе, као и предсједника Скупштине, да помогну у рјешавању ситуације са банком, тврдећи да је радницима нанијета вишемилионска штета.

Мушкарац на снимку показује дио импровизованих направа за које тврди да су експлозивне, преносе Vijesti.me

"Банку ћу држати под контролом све док банка радницима не исплати паре које је украла, са законом припадајућом каматом за све вријеме које су чекали. Са собом ћу имати маску за сузавац и дим, панцир, пиштољ с мецима, Молотовљеве коктеле и двије импровизоване експлозивне направе на даљински окидач. На импровизованим направама биће кесице са ексерима уколико дође до експлозије", навео је он на снимку и демонстрирао како направа функционише.

Поручио је вицепремијеру Дритану Абазовићу да, ако било ко пошаље приватно обезбјеђење, војску или полицију да "нападне раднике", да ће бити одговорни за "хаос који настане".

Мушкарац на снимку је казао да је син радника Приморке. "Ја сам спреман да дам живот за њих", рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана