Баножић: Утврдити одговорност за пробијање звучног зида у Загребу

СРНА
Баножић: Утврдити одговорност за пробијање звучног зида у Загребу

ЗАГРЕБ - Хрватски министар одбране Марио Баножић затражио је хитан извјештај од надлежних у оружаним снагама након што је авион Хрватског ратног ваздухопловства током пробног лета пробио звучни зид у Загребу, што је узнемирило грађане.

"Дошло је до евидентног пропуста у раду Хрватског ратног ваздухопловства, а тиме и Главног штаба Оружаних снага који су, путем уобичајених канала комуникације пропустили унапријед обавијестити јавност о могућем пробијању звучног зида", навео је Баножић.

Он је рекао да је од Главног штаба Оружаних снага Хрватске, начелника адмирала Роберта Храња и команданта Хрватског ратног ваздухопловства бригадног генерала Михаела Крижанца затражио хитан извјештај о томе зашто се пропуст догодио и ко је за њега одговоран.

Пробијање звучног зида догодило се у 12.17 часова, а снажна детонација узнемирила је грађане.

На страници Европско-медитеранског сеизмолошког центра чак се појавила информација о могућем потресу у Загребу, преноси загребачки "Јутарњи лист".

На службеним страницама Министарства одбране нису најавили било каква надлијетања борбених авиона, а тек један час након детонације саопштењем је потврђено да је детонација била заправо пробијање звучног зида и да грађане моле за разумијевање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана