Баножић активирао саборски мандат

ГС
Баножић активирао саборски мандат

ЗАГРЕБ - Бивши хрватски министар Марио Баножић, којег је Пленковић смијенио због саобраћајне несреће активирао је саборски мандат.

Његов адвокат поднио је захтјев за активацијом и мировањем његовог саборског мандата, преноси портал Кликс.

 

Такође, предложено је кориштење опције "6+6". Предсједник Мандатно-имунитетног повјеренства, Роберт Јанковић, потврдио је за 24 сата да је повјеренство запримило захтјев те да су га проучили у доброј вољи.

 

- Прочитали смо сву потребну документацију са саборским службама те сам одлучио прво, у доброј вољи, Мандатно-имунитетном повјеренству да се прихвати захтјев одбране Марија Баножића да му се активира саборски мандат те исти стави на мировање - изјавио је Јанковић.

 

Адвокат одбране Баножића Ксенија Вржина поднијела је захтјев због личних разлога, позивајући се на опцију "6+6" која омогућава Баножићу кориштење шест плата и 50 посто плате других шест мјесеци. Повјеренство је прихватило захтјев након што су провели детаљну анализу и чекали да се неко из породице очитује, што се није догодило.

 

Унутар повјеренства, наглашено је да је ситуација с пуномоћи којом је захтјев поднесен необична, будући да Баножић није лично потписао захтјев, већ је пуномоћ дао адвокату, што представља преседан у модерној историји Сабора.

 

Баножић је недавно смијењен с позиције министра одбране након саобраћајне несреће у којој је погинуо отац двоје дјеце, а сам је повријеђен и тренутно се лијечи у КБЦ Осијек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана