Бањалучанин изручен Црној Гори: Снајпером убио "шкаљарца" прије седам година VIDEO

ГС
Бањалучанин изручен Црној Гори: Снајпером убио "шкаљарца" прије седам година VIDEO

ПОДГОРИЦА - Срђан Поповић, држављанин Босне и Херцеговине, којег је Црна Гора потраживала због издржавања казне затвора због убиства Горана Ђуричковића, данас је из Аустрије изручен Црној Гори, пишу црногорске Вијести.

Он је осуђен у одсуству јер је, 27. октобра 2015. године, лишио живота црногорског држављанина Г.Ђ, након чега се дао у бјекство, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Зет фудбалске легенде Владимира Петровића Пижона, Горан Ђуричковић (48) убијен је из снајпера са зидина Старог града у Будви док је с пријатељима сједио у башти свог кафића.

Према ријечима очевидаца, Ђуричковић је тада устао од стола и закорачио према марини када су се зачули пуцњи након којих је пао у море. У септембру 2017. године полиција је саопштила да је расвијетлила ово убиство - осумњичен је Срђан Поповић из Бања Луке, који је ухапшен у Аустрији са већом количином дроге. Он се сумњичи да је испалио три пројектила из снајпера, од којих је један погодио Ђуричковића.

Ђуричковић је наводно био члан шкаљарског клана, а за његово убиство кавчани су, како се причало, платили Поповићу 50.000 евра.

- Поповић се потраживао због издржавања казне затвора у трајању од 15 година и 10 мјесеци због извршеног кривичног дјела убиство у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Поповић се налазио у затвору у Грацу гдје је боравио ради издржавања казне затвора због извршеног кривичног дјела на територији Републике Аустрије, кријумчарење наркотика - стоји у саопштењу.

Из полиције додају да су службеници Сектора за борбу против криминала уз асистенцију Сектора полиције посебне намјене спровели Поповића у просторије Управе за извршење кривичних санкција ради издржавања казне затвора, сходно пресуди Вишег суда у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана