Бандића пуштају уз кауцију

Танјуг
Бандића пуштају уз кауцију

Загреб - Загребачки градоначелник Милан Бандић и саосумњичени у афери Аграм положили су кауцију за одбрану са слободе коју је прихватио истражни судија.

Истражни судија загребачког Жупанијског суда прихватио је данас кауцију коју су за одбрану са слободе понудили оптужени загребачки градоначелник Милан Бандић и његови суосумњиченици у афери "Аграм" који се и даље налазе у затвору Реметинцу.

Ускокова тужитељка Ксенија Кризман рекла је након рочишта да је судија Зденко Посавец прихватио Ускоков предлог да се осумњиченима одреди истражни затвор, али је оставио могућност да се сви бране са слободе уз положене кауције које су веће него раније.

Бандићу је, како се незванично сазнаје, за излазак из Реметинца прихваћена кауција од око 15 милиона куна у некретнинама његових пријатеља, што је највећа понуда за одбрану са слободе након 12,4 милиона куна које су у некретнинама заложили пријатељи бившег премијера Ива Санадера, јавила је хрватска државна агенција ХИНА.

Истрагом је обухваћено укупно 16 особа и двије фирме, а Тужилаштво најављује блокаду имовине и испитивање најмање 270 сведока током истраге, што може потрајати мјесецима.

У свим случајевима, градоначелник Загреба се сумњичи да је оштетио град којим је управљао 12 година, осим у случају повезаним с предсједничком изборном кампањом гдје је због неплаћања пореза на донације примљене послије избора 2010. наводно оштетио и државни буџет.

Укупну штету Тужилаштво процјењује на око 2,6 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана