Бандић завршио у болници

Срна
Бандић завршио у болници

Загреб - Оптужно вијеће загребачког Жупанијског суда ни данас није одлучивало о оптужници против загребачког градоначелника Милана Бандића у случају "штандови" јер је Бандић завршио у болници због операције.

Сједница оптужног вијећа заказана је након што је у априлу одбијен приједлог Бандићеве одбране за изузећем судије Тање Павелин-Борзић.


Бандић је оптужен да је заједно са својим сарадником Ивицом Ловрићем и директором "Тржница" Загреб Зденком Палац удружењу "У име породице" прибавио незакониту корист од најмање 308.000 куна /41.000 евра/, уступајући им штандове на којима су прикупљали потписе за референдум о изборном систему у Хрватској, преносе хрватски медији.

Прву оптужницу против Бандића у овом случају оптужно вијеће судије Павелин- Борзић одбацило је у јулу 2015. године, закључивши да у постку загребачког градоначелника није било обиљежја кривичног дјела.

Међутим, Врховни је суд у мају 2016. године прихватио жалбу Канцеларије за спречавање организованог криминала и корупције и закључио да је одбацивањем оптужнице Жупанијски суд повриједио одредбе кривичног поступка.

У децембру 2016. године Врховни суд је одбацио и Бандићеву жалбу да се из списа у случају "штандови" издвоје искази свједока које је током истраге тужилаштво испитало без присуства одбране оптуженика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана