Бандић тужи Милановића због клевете

Танјуг
Бандић тужи Милановића због клевете

Загреб - Градоначелник Загреба Милан Бандић поднио је против премијера Хрватске Зорана Милановића кривичну пријаву због клевете и увреде.

Пријаву је поднио јер је, како је рекао, његов бивши страначки колега својим иступима након првог и другог круга локалних избора изнио низ неистина на његов рачун које могу штетити части и угледу.

Бандић од суда тражи одштету у висини 500 Милановићевих доходака, што је око 350.000 куна (око 175.000 евра).

Општински суд је за сада само примио Бандићеву приватну тужбу, али за почетак суђења нису испуњене формалне претпоставке, јер тужени предсједник владе ужива имунитет од кривичног прогона.

Стога је Бандић затражио од саборског Мандатно-имунитетне комисије одобрење за кривични прогон шефа владе.

И тај захтјев је, како пише загребачки “Јутарњи лист” примљен, али, према доступним подацима о раду те комисије, о њему за сада није расправљао.

Лист, међутим, констатује да је Бандић свој захтјев за скидање имунитета Милановићу упутио на погрешну адресу - умјесто Сабору, требало је да се обрати влади чији је Милановић члан.

Премијер, пак, судски позив може мирно да чека, јер га као члана владе закон штити од кривичног прогона за нека дјела, међу којима је и клевета.

Иначе, тужбу против Милановића је, наводи лист, саставио Бандићев пуномоћник, загребачки адвокат Крешимир Крсник, што је јасно и назначено на тужби примљеној у Суду.

Крсник је, како се наводи, одбио сваки разговор о овој тужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана