Бандић поново у градског фотељи: Сада ће бити боље

Агенције
Бандић поново у градског фотељи: Сада ће бити боље

Загреб - Загребачки градоначелник Милан Бандић, осумњичен за корупцију, дошао је данас на посао, одржао састанак са сарадницима и поручио да ће сада бити боље, јавља Хрватска радиотелевизија.

У сједиште престоничке власти дошао је у пратњи своје замјенице Весне Кусин и шефом градске Канцеларије за васпитање, образовање и спорт Ивице Ловрића.

“Пуцао бих себу у главу када град не би могао кратко функционисати без градоначелника. Сад ће с градоначелником још боље”, изјавио је Бандић.

Жупанијски суд у Загребу одлучио је да Бандић може поновно обављати градоначелничку дужност, али да и даље не смије комуницирати са свједоцима у афери Аграм, од којих су неки његови блиски сарадници.

Поставља се питање како ће водити град, наводи ХРТ и додаје да је Бандић од истражног судије Жупанијског суда затражио да му достави списак свједока с којима не би смио да комуницира током истраге.

Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда одбило је јуче жалбу Ускока на одлуку истражног судије који Бандићу није одредио истражни затвор, чиме је одлука о останку на слободи загребачког гардоначелника постала правоснажна, као и одлука да му се не одузме 15 милиона куна кауције, положене за одбрану са слободе.

Уставни суд је прије недјељу дана уважио жалбу Бандићевог адвоката, након чега је пуштен на слободу из истражног затвора у Реметинцу.

Бандић је у афери “Аграм” осумњичен да је оштетио град којим је управљао 12 година, али и да је неплаћањем пореза на донације примљене у предсједничкој кампањи 2010. оштетио државни буџет. Укупну штету Тужилаштво процјењује на око 2,6 милиона евра.

Истрага против Бандића проширена је након што је Вида Демарин, као предсједница управног вијећа Загребачке фондације за помоћ особама обољелим од церебро-васкуларних болести, истражитељима испричала да ју је у два наврата наговарао да промијени исказ и потпише документ неистинитог садржаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана