Бандић подржао протест против самог себе

24sata.hr фото:index.hr
Бандић подржао протест против самог себе

Загреб - Загребачки градоначелник Милан Бандић поручио је незадовољним грађанима, који су испред Градске управе протестовали под називом "Против Бандића градоначелника", да имају његову пуну подршку. и он има исти циљ као и они, а то је нулта толеранција на криминал и корупцију.

Протест испред зграде Градске управе организовала је група "За Загреб без мафије", а окупило се само седморо незадовољних. Носећи транспаренте "За Загреб без мафије", "Против Бандића градоначелника", "Реметинец твој дом"...узвикивали су "Ди су паре Бандићу".

Један од демонстраната је подсјетио да је то трећи протест групе која сматра неприхватљивим да особа у статусу оптуженика води град.

"То су криминални закони и институције", навео је и објаснио да се група залаже за то да се законом пропише да званичник за корупцију не може добити мање од 15 година затвора.

Протестом, истичу, поручују да не желе да град Загреб води човјек против којег је подигнута оптужница, који је два мјесеца провео у затвору  у Реметинцу и који се у статусу оптуженика брани са слободе, преноси 24sata.hr.

Бандић је рекао да смије разговарати са свим грађанима и својим сарадницима, али не смије о кривичном поступку. Може комуницирати и с предсједником загребачке Градске скупштине Даринком Косором, што је, како је рекао, "цондитио сине љуа нон' (услов без којега се не може) функционисати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана