Бандић: Нема напретка док Хрватска не схвати да је завршен други свјетски рат

Срна
Бандић: Нема напретка док Хрватска не схвати да је завршен други свјетски рат

Загреб - Градоначелник Загреба Милан Бандић поручио је да, иако је Други свјетски рат завршен, хрватска стварност то демантује из дана у дан.

Бандић је на конференцији за новинаре рекао да док грађани не прихвате да је Други свјетски рат завршен, нема модерне и просперитетне Хрватске.


"Данас ћу прочитати проглас. Овим обавјештавамо све Хрвате - Други свјетски рат је завршен. Иако се чини да за објављивање те очите истине нема потребе, хрватска стварност нас демантује из дана у дан. Позивамо све да се одмах тако и почну понашати. Позивамо све да међу собом, једни другима, проширимо ту радосну вијест - Други свјетски рат је завршио и напокон кренимо напријед, а не назад", навео је Бандић.

Он је рекао да је завршена антифашистичка борба без које не би било Хрватске, па ни посљедњег рата, преносе хрватски медији.

"Моја коалиција заговара заједништво. /Фрањо/Туђман у рату, Бандић у миру. Ја заговарам заједништво. Једини то могу направити у Хрватској. Својим радом, својом одлучношћу", поручио је предсједник странке "Милан Бандић 365".

Бандић није хтио да одговара на питања новинара након конференције коју је сазвао да би "објавио ексклузивну вијест од велике важности за Хрватску".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана