Бандић: Исуса кад су вјешали, он им није замјерио што га вјешају

Index.hr
Бандић: Исуса кад су вјешали, он им није замјерио што га вјешају

Загребачки градоначелник Милан Бандић би, због изјаве у којој је споменуо могућност успоставе трећег ентитета у Босни и Херцеговини, могао остати и без наслова почасног грађанима Сребренице, након што му је такво признање ускратило градско вијеће Сарајева.

Начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић потврдио је како би се расправа о том питању могла наћи већ на сједници општинског вијећа заказаној за четвртак, преноси Index.

Немам коментара на то, казао је Бандић, те у свом стилу додао:

"Исуса кад су вјешали, он им није замјерио што га вјешају, већ што не знају што чине. То је моја порука њима, а све остало ће вријеме показати. Стрпљен-спашен."

"Напредак" тражи преиспитивање одузимања признања Бандићу

Хрватско културно друштво (ХКД) Напредак позвало је у четвртак градско вијеће Сарајева да преиспита одлуку којом је одузело признање почасног грађанина Сарајева загребачком градоначелнику Милану Бандићу.

"Сматрамо да изјаве господина Бандића због којих је донесена оваква одлука о опозиву не могу бити аргумент за овакав поступак градског вијећа", стоји у саопштењу "Напретка" достављеном медијима.

Из "Напретка" подсјећају како су и сами били предлагатељи да се Бандићу додијели наслов почасног грађанина Сарајева те наводе како је загребачки градоначелник безброј пута показао својим дјелима што мисли и о Сарајеву и цијелој БиХ.

"Због једне изјаве којом је изразио свој особни став, није коректно анулирати све добре пројекте и односе због којих је Бандић уосталом и добио признање", стоји у саопштењу.

Сматрају и како одлука градског вијећа Сарајева донесена у сриједу "враћа у комунистичка времена кад се судило за познати вербални деликт".

Бандићу је признање почасног грађанина Сарајева одузето због његове изјаве телевизијској мрежи Al Jazeera Balkans у којој је споменуо трећи ентитет као могући начин рјешавања статуса хрватског народа у БиХ.

Због тога је у четвртак и на општинском вијећу Сребренице покренута иницијатива да се Бандићу одузме и признање почасног грађанина тог града.

Општинско вијеће Сребренице о томе ипак није одржало расправу јер је сједница прекинута а наставак најављен за седам дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана