Бајрамовић се по трећи пут није појавио на суђење Мерчепу

Агенције
Бајрамовић се по трећи пут није појавио на суђење Мерчепу

Загреб - Свједок Миро Бајрамовић, који је први проговорио о злочинима јединице Томислава Мерчепа у Западној Славонији, данас се трећи пут није појавио на суђењу Мерчепу, преносе агенције,

Због тога ће он на сљедеће рочиште у фебруару бити присилно доведен.

Бајрамовић, коме се раније судило за убиства у Пакрачкој Попљани, бивши је припадник "мерчеповаца", злогласне јединице којом је, према оптужници, командовао Мерчеп.

Бајрамовић је први у медијима говорио о хапшењима, злостављању и убијању цивила ратне 1991. тврдећи да је Мерчеп добро знао шта се догађа, иако није лично учествовао у ликвидацијама.

У наставку суђења ратном савјетнику министра унутрашњих послова Хрватске, на суду у Загребу свједочио је Никола Радојчић из Кутине који је рекао да су наоружане особе 1991. одвеле Василија Милетића и његовог сина Милорада, који су убијени на Бујавици. Чуо је да су их убили "мерчеповци".

Мерчепу се у Жупанијском суду у Загребу суди да је као командант резервне јединице МУП-а одговоран за ратни злочин над српским цивилима на подручју Загреба, Пакраца и Кутине, крајем 1991.

Оптужница га терети за убиство 43 особе, међу којима су и три члана породице Зец из Загреба, као и за нестанак још три особе.

Томислав Мерчеп је ухапшен крајем 2010, а суђење му је почело у фебруару 2012. године. На почетку суђења одбацио је кривицу за ратни злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана