Багериста одбио да сруши манастирски конак у Улцињу

Srna
Багериста одбио да сруши манастирски конак у Улцињу

ПОДГОРИЦА - Радник грађевинске фирме "Вилуси" из Никшића М. Копривица одбио је јутрос да вози багер и учествује у рушењу манастирског конака на Бриској Гори поред Улциња, јављају црногорски медији.

 

"Јутрос ме је фирма послала у Улцињ, али нису ми рекли шта треба да радим. Тек када сам дошао, видио сам о чему је ријеч. Одмах сам изашао из багера и рекао да нећу да рушим конак, нити да учествујем у томе. Прекрстио сам се и отишао пјешке са тог мјеста до Улциња", изјавио је Копривица за црногорски портал "ИН4С".

Копривица је, како се наводи, након врло непријатног разговора са полицијом, напустио то мјесто, а багер је преузео директор компаније "Вилуси" Марко Даковић, који је на крају и срушио конак.

Секретаријат за одрживи развој, огласио се на свом "Твитер" налогу поводом овог догађаја, наводећи да је у Зогању, у Улцињу "почело рушење нелегално грађеног објекта пројектоване површине више стотина квадратних метара, који је нарушавао амбијенталну цјелину Цркве Светог Василија Острошког из 18. вијека и представљао еклатантну девастацију простора".

Рушење манастирског конака осудио је Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије и Демократски фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана