Бачић: Пленковић добио подршку да реконструише владу

Танјуг
Foto: Танјуг

ЗАГРЕБ - Предсједник посланичког клуба ХДЗ-а Бранко Бачић изјавио је данас да на састанку премијера Андреја Пленковића са коалиционим партнерима није било ријечи о реконструкцији владе, али је дата пуна подршка предсједнику владе за одлучивање на ту тему.

"Реконструкција није била посебна тема, осим што су сви коалициони партнери дали пуну подршку предсједнику владе за одлучивању о реконструкцији. Термин и начин саме реконструкције владе одредиће премијер, а коалициони партнери су му дали подршку да то он учини кад жели", казао је Бачић, пренили су хрватски медији.

Додао је да је клуб посланика ХДЗ-а јединствен и да ће пружити пуну подршку премијеру у случају да дође до реконструкције.

Ако до тога дође, казао је, министарка Наташа Трамишек, како је рекао, "неће бити камен спотицања". Посланички клуб ХДЗ, казао је, сматра да Пленковић има право да одлучује о министрима у својој влади.

За поподне је у Карловцу најављена седница Предсједништва и Националног већа ХДЗ-а, а очекује се да би реконструкција владе могла бити једна од тема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана