Бачена бомба у двориште куће новинара “Вијести”

Вијести.ме
Бачена бомба у двориште куће новинара “Вијести”

Подгорица - Новинару “Вијести” Туфику Софтићу у дворише куће, синоћ око 22 часа бачена је експлозивна направа.

Експлозив, који су непознате особе бациле, пао је непуних 70 центиметара од Софтићевог аутомобила, који је он 20 минута прије него је Беранама одјекнула детонација паркирао испред куће.

Софтић је прије шест година брутално претучен испред своје куће у Беранама.

Софтић је “Вијестима” рекао да је сједио у кући са супругом и дјецом, када је одјекнула страшна експлозија.

- Читава породица се узнемирила од експлозије која је била толико јака да је чуло пола града. Упркос јачини детонације и томе што сам видио прасак, имао сам утисак да је одјекнуло негдје даље, изашао сам, као и комшилук и гледали гдје је нешто бачено, тек после пола сата видио сам кратер поред мог аутомобила - испричао је Софтић.

Појаснио је да ауто није оштећено, због чега инспектори сумњају да је у његово двориште бачена шок бомба.

- Незнатно је оштећена лајсна са десне стране и попрскано је земљом, али није уништено, што је просто невјеровтно обзиром на јачину детонације. Због тога полиција мисли да је у питању шок бомба. Аутомобил сам паркирао на мјесто гдје га и обично паркирам, што је иначе непуних пет метара удаљено од мјеста гдје су ме 2007. године напали и претукли још непознати нападачи. Што се мене тиче, ја као и прије тог напада, константно у 'Вијестима' и 'Монитору' пишем о криминалу и криминалцима, али од тада, осим тог осјећаја, који је сам по себи непријатан, да никада нијесу откривени они који су ме брутално претукли, нисам имао пријетње или неке друге непријатности - рекао је Софтић.

Породична кућа у којој живи Софтић је непуних 200 метара удаљена од центра Берана.

Софтић је у вечерњим часовима 1. новембра 2007. брутално претучен на улазу породичне куће, испред које му је синоћ бачен експлозив.

Тада су га два маскирана нападача у класичној сачекуши ударали палицама по глави, нанијевши му тешке тјелесне повреде.

Он је тада испричао да су нападачи сачекали испред куће да паркира ауто и да је чуо неку тутњаву иза себе.

- Успио сам само да се окренем и видим двије особе како ми долазе са навученим капуљачама преко главе. Ударали су ме искључиво по глави. Покушао сам да се заштитим са рукама али нисам успио. Добио сам прелом шаке, потрес мозга, поцијепану ушну шкољку и разне подливе од удараца палицом - рекао је Софтић раније.

Особе које су тада напале и брутално претукле Софтића, никада нису изведене пред лице правде.

Прије напада Софтић је добијао пријетње због текстова о криминалу и криминалним групама са сјевера Црне Горе које је објављивао.

Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић телефоном је разговарао са Софтићем и исказао лично интересовање за случај који се догодио, речено је  “Вијестима” из његовог кабинета.

- За министра Коњевића су безбједност новинара и медијска слобода изузетно важни и он сматра да њихово остваривање мора бити приоритет у раду свих државних органа - речено је из Коњевићевог кабинета.

Савјетник за односе са јавношћу Управе полиције Тамара Поповић потврдила је “Вијестима” да је испред Софтићеве куће бачена експлозивна направа.

- У двориште породичне куће Туфика Софтића, у близини његовог аутомобила бачена је експлозивна направа. Према прелиминарним резултатима ради се о шок бомби, али ћемо тек данас, када буде завршен увиђај, изузети и вјештачени трагови, знати о ком се експлозиву ради. Службеници Центра безбједности Беране у сарадњи са Тужилаштвом, предузимају све активности из своје надлезности у циљу расвјетљавања тог догађаја - рекла је Поповићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана