Бачена бомба на кућу Бојовићевог човјека! ФОТО

Курир
Бачена бомба на кућу Бојовићевог човјека! ФОТО

Котор - Непозната особа бацила је у ноћи између сриједе и четвртка бомбу „кашикару” испред куће Јовице Вукотића (36), једног од најближих сарадника ухапшеног вође „земунског клана” Луке Бојовића!

У експлозији која се догодила у которском насељу Доброта нико није повријеђен, а оштећено је седам паркираних аутомобила.

- Не знам коме је то било упућено, на паркингу није био ниједан мој аутомобил. Бомба „кашикара” оштетила је стакла на аутомобилима на паркингу испред куће и на објекту за чувара - рекао је Јовичин отац Веско Вукотић (63) за црногорске медије и навео да су оштећени аутомобили комшија, као и пријатеља с којим је градио кућу.

Међутим, према незваничним информацијама из истраге, полиција не искључује могућност да је бомба бачена као опомена Јовици Вукотићу!

- Он је један од вођа „которског клана” и наводно је био на списку за ликвидацију Слободана Шарановића, који је недавно ухапшен у Будви! На списку се налазе имена пет особа, од којих су ликвидирани Никола Бојовић и Марко Видаковић (29), а име Јовице Вукотића било је треће на овом списку - каже извор “Курира” из истраге.

Наш саговорник додаје да је поменути списак Специјално тужилаштво у Београду недавно доставило колегама у Црној Гори у оквиру истраге о убиству Николе Бојовића (39), рођеног брата Луке Бојовића (41).

- Осим Вукотића, на том списку су још и Баранин Лука Ђуровић, као и Филип Кораћ. Наводно, све те ликвидације требало је да организује Слободан Шарановић као освету за смрт свог брата Брана Шарановића, који је убијен 2009. године у Београду. Људи са списка, како се сумња, били су му мета због блискости с Луком Бојовићем, којег је Слободан Шарановић кривио за Браново убиство - објашњава извор из истраге.

Јовица и његов брат Игор, према тврдњама црногорских медија, доводе се у везу са сумњивим пословима, због којих су неколико пута били мета напада у Котору и Београду.

Иначе, црногорски правосудни органи одобрили су изручење Србији Слободана Шарановића и Ратка Кољеншића, који су ухапшени 24. јула у Будви због сумње да су умијешани у убиство Николе Бојовића.

На терет им се ставља и да су планирали још неколико ликвидација.

Вукотић

Јуче се у једном црногорском дневнику појавио интервју с Веском Вукотићем, у којем је рекао да је сигуран да Шарановић не планира да ликвидира његовог сина!

Вукотић је рекао да га је српско тужилаштво упозорило да се спрема убиство Јовице.

- Сигуран сам да таква наруџба није дошла од породице Шарановић, јер за таквим нечасним и крволочним недјелом та часна породица не би посегнула - казао је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана