Авион Croatia Airlinesа имао проблема с хидрауликом

Aгенције
Авион Croatia Airlinesа имао проблема с хидрауликом

Загреб - Авион Airbus А319 Croatia Airlinesа (CA) на релацији Пула - Франкфурт данас је затражио слијетање у Загребу због индикације техничког квара на систему за хидраулику, због чега су превентивно позвани ватрогасци, но успио је слетјети без инцидента.

Шест ватрогасних возила с 21 ватрогасцем ЈВП-а Загреб било је спремно интервенисати због проблема са слијетањем авиона на аеродром Загреб. Потреба за интервенцијом ипак није било јер је авион сретно слетио. Загребачки ватрогасци превентивно су послани у Зрачну луку, гдје су требали пружити подршку колегама на Плесу и ватрогасцима из Велике Горице, сазнаје се од оперативног дежурног Маријана Горичког у ЈВП-у Загреб.

Из Croatia Airlinesа у међувремену је саопштено да је након полијетања авиона Airbus 319 на данашњем редовном међународном лету Croatia Airlinesа из Пуле у Франкфурт (OU 4404) дошло до индикације техничког квара на систему за хидраулику. Због превентивних разлога одлучено је да се авион преусмјери у Загреб, гдје се налази техничко средиште Croatia Airlinesа те је авион слетио у Загреб око 13 сати и 40 минута.

Безбједност 106 путника и шест чланова посаде на том лету ни у једном тренутку није била угрожена с обзиром да су посаде Croatia Airlinesа школоване и увјежбане за овакве ситуације. Пилоти су стриктно примијенили предвиђену безбједоносну процедуру, која је имплементирана у оперативне приручнике компаније, и авион је сигурно слетио у ЗЛ Загреб. Према међународним авиостандардима, такви се догађаји сматрају техничким слијетањем. Дакле, није ријеч о присилном слијетању, наводе из CA.

Након што је уочен технички квар, пилотска посада је о томе обавијестила аеродромску контролу лета те ЗЛ Загреб, што је такође уобичајена и тачно прописана процедура у цивилном ваздухопловству. Због тога је ЗЛ Загреб, у складу са својим процедурама, превентивно покренула своје службе, иако није било потребе за било каквом реакцијом.

Радници техничких сектора Croatia Airlinesа обавиће детаљан безбједоносни преглед авиона, који је привремено повучен из саобраћаја. Путници с лета ОУ4404 током дана биће превезени до Франкфурта замјенским авионом, наводи се у саопћењу CA.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана