Аутом слетио у провалију у два сата, полицију звао тек у 7.30: Пуком срећом преживио

ГС
Аутом слетио у провалију у два сата, полицију звао тек у 7.30: Пуком срећом преживио

Из провалије дубоке шездесетак метара на подручју Карлобага, уз државни пут Госпић - Карлобаг, спасиоци ХГСС-а извукли су данас четрдесетчетворогодишњег возача који је у ноћи аутомобилом загребачке регистрације слетио у провалију и остао жив иако је аутомобил потпуно смрскан.

Како је за Хину рекао вођа Станице Госпић Дарио Циндрић, који је и сам учествовао у извлачењу возача, чим су јутрос послије 7.30 добили дојаву о слијетању возила у провалију на путу Госпић - Карлобаг, с полицијом су изашли на терен.  

“Пацијент је стабилно и ван животне опасности” 

Незгода се догодила на путу између Сушња и Видовца, мјеста на подручју општине Карлобага. Ауто је био од 50 до 70 метара испод нивоа пута и то у тако лошем стању да је право чудо што је возач преживио, рекао је Циндрић. 

“Можемо слободно рећи да је аутомобил толико слупан да је изузетно риједак случај да то неко преживи и сматрам да је унесрећени возач преживио пуком срећом”, додао је Циндрић. 

Мушкарац је возилом хитне помоћи превезен у болницу у Госпићу, а директорица болнице Сандра Чубелић рекла је за Хину да пацијент има прелом ноге те да је хоспитализован због многобројних удараца по тијелу. 

“Пацијент је стабилно и ван животне опасности, али уз даљњи брижни надзор”, рекла је докторица Чубелић. 

Засад није познат узрок незгоде 

Портпарол Полицијске управе у Госпићу Маја Брозичевић рекла је како је увиђајем утврђено да је аутомобил слетио у провалију око два сата послије поноћи, а возач се јавио полицији тек у 7.35. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана