Атентатор на словачког премијера признао кривицу

ГС
Атентатор на словачког премијера признао кривицу

БАНСКА БИСТРИЦА - Јурај Ц, осумњичен за атентат на словачког премијера Роберта Фица у сриједу, изјаснио се кривим на саслушању на Специјалном суду у Пезину, преноси ТА3.

Суд ће одлучити да ли ће Јурај остати у притвору.

Како преносе локални медији, стање премијера је стабилизовано, али и даље тешко.

Репортер портала Телеграф.рс данас су забиљежили тренутак када је нападач Јурај Ц, осумњичен за атентат на словачког премијера Роберта Фица у сриједу, спроведен у Специјални суд у Пезину кроз гаражу где ће бити детаљно испитан о нападу.

Специјалци су прије његовог доласка рашчистили простор испред Специјалног суда а кроз неколико тренутака појавила су се три полицијска возила од којих је у једном био осумњичени Јурај.

Подсјетимо, министар одбране Роберт Калињак рекао је да је премијер Роберт Фицо имао двије операције од атентата у сриједу у Хандлови, а да је његово стање "и даље озбиљно, али да је премијер при свијести". Он се тренутно налази у болници у Банској Бистрици.

На мјесту гдје је у сриједу Јурај Цинтула из непосредне близине потегао пиштољ на предсједника словачке владе јуче су примјећени само новинари из бројних европских редакција.

У оближњим локалима радници нису желели да говоре за медије, а како су рекли "изричито им је наређено да ћуте о свему због истраге".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана