Антиваксери пуштени после саслушања да се бране са слободе

Срна
Антиваксери пуштени после саслушања да се бране са слободе

БЕОГРАД - Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал у Србији испитало је четири особе које се сумњиче за изношење лажних тврдњи у вези са вакцинама и вакцинисањем које су довеле до узнемирења јавности.

Сви осумњичени су након саслушања пуштени да се бране са слободе, а Тужилаштво је предложило Вишем суду у Београду да им одреди мјеру забране прилажења, састајања и комуникације.

Предложена мјера се односи на групе које администрирају или учествују у комуникацији и уколико ова мјера буде одређена, а непоштована, Тужилаштво ће поступити даље у складу са законом, пренио је Тањуг.

Једна особа ће бити накнадно позвана на саслушање, док је против супруга предсједника покрета “Живим за Србију” љекарке Јоване Стојковић, чији је стан претресен, поднесена кривична пријава због ометања службеног лица у вршењу служене дужности Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

Супруг Јоване Стојковић, Владимир Стојковић, јутрос је приликом претреса њиховог стана ушао у расправу са припадницима СБПОК-а, док је цијели претрес снимао телефоном.

У Београду је данас, према наводима медија, приведено пет особа због ширења лажних информација у вези са вакцинацијом, а међу њима је и предсједник покрета “Живим за Србију” Јована Стојковић, психијатар и противник вакцинисања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана