Амфилохије одликовао полицајца хероја: "Боље кући чиста образа него са крвавим пендреком"

Г.С.
Амфилохије одликовао полицајца хероја: "Боље кући чиста образа него са крвавим пендреком"

ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије поручио је, након литургије у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, да се није добро враћати цару Дукљанину. Затим је одликовао Милоја Шћепановића, полицајца из Никшића, који је прије пар дана дао отказ након 30 година службе.

"Овај Храм припада светом васкрсењу Христовом, а не безбожницима, сљедбеницима проклетога цара Дукљанина. Да бирамо или ћемо за проклетим царом Дукљанином, не дао бог, или ћемо за Светим Василијем Острошким. Хоће да ограниче цркву божију која је безгранична. Неки градоначелник ме је једном питао "Хоћеш да те упишем у ДПС" а ја му кажем да је мени мала васиона. Проглашен закон је уствари безакоње проклетог цара Дукљанина. Надамо се у Бога да ће се власт уразумити. Доста су отели. Они не само да хоће да ми њима плаћамо аренду него и да њима припада. Само монтенегрини подижу споменике Брозу. Том зликовцу дижу споменике само они који су затровани проклетим царом Дукљанином. Дао сам благослов свештеницима да звоне звона за упокојење, јер је у скупштини умрла правда и право. Не можемо да се региструјемо као невладина организација. Ја сам рекао премијеру ми вас треба да региструјемо, а не ви нас", казао је митрополит Амфилохије.

Он је затим одликовао Милоја Шћепановића, полицајца из Никшића, који је прије пар дана дао отказ.

"Срели су ме полицајци кад сам се враћао са Цетиња који су од мене тражили благослов. Има један полицајац Шћепановић који је дао отказ јер није хтио да туче омладину у Никшићу. Посвмедочио је вмери сачувавши савест и образ Црне Горе", поручио је Амфилохије.

Шћепановић се захвалио на ордену.

"Сматрам да ништа посебно нисам урадио. Нисам могао на свој народ. Боље је кући часна образа него са пендреком крвавим", казао је Шћепановић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана