Митрополит Амфилохије: Беспамет која води Црну Гору проглашава светосавље фашизмом

Srna
Митрополит Амфилохије: Беспамет која води Црну Гору проглашава светосавље фашизмом

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је данас Свету архијерејску литургију у Цркви Преображења Господњег на Кључком Тавору на Бјеласици, изнад Колашина, поводом славе храма. Након литургије, митрополит Амфилохије предводио је литију око храма, а онда је са свештенством и вјерницима благосиљао славски колач и грожђе.

Митрополит Амфилохије је, обраћајући се окупљенима, нагласио да Црна Гора данас све дубље срља у провалију са брозоморном идеологијом која и до данас влада на том простору, те позвао све људе у Црној Гори да изађу на предстојеће изборе, али да гласају, како је рекао, за вјечно људско достојанство.

Владика је истакао да они који сада воде Црну Гору у својој беспамети светосавље проглашавају за фашизам.

"Свети Сава је један од најпознатијих светитеља свеукупног хришћанства. Његове иконе ћете наћи од Кремља, широм Русије, Румуније, Бугарске до светог града Јерусалима и Америке. Храмови његови су широм свијета подигнути. И тога Светога Саву ови сада сврставају међу фашисте. Можете да замислите каква је то беспамет и незнање", нагласио је митрополит Амфилохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана