Амерички избори 2016: Шешељ ликује, Рама жали

Агенције
Амерички избори 2016: Шешељ ликује, Рама жали

Тирана - Премијер Албаније Еди Рама честитао је данас Доналду Трампу побједу на америчким изборима за предсједника, али и изразио жаљење што велики "пријатељ Косова и Америке Хилари Клинтон није успела".

Рама је на Фејсбуку објавио да ће односи двије земље наставити да јачају у интересу заједничких вриједности, али и додао да "велики пријатељ Албаније и Косова, Хилари Клинтон није успјела".

"Амерички народ је данас направио свој избор. Велики пријатељ Албаније, Косова и свих Албанаца Хилари Клинтон није успјела да постане прва предсједница у историји САД", написао је Рама, пренио је Спутњик.

Рама је додао и да је увјерен да ће стратешки односи Албаније и САД наставити да јачају, додајући да је Албанија одличан пријатељ и савезник народа и америчких власти.

Истовремено, у Београду лидер СРС Војислав Шешељ не крије задовољство што је побједу на предсједничким изборима у Америци однио републикански кандидат Доналд Трамп.

"Пратио сам бројање гласова целу ноћ и пресрећан сам што је Трамп победио. Срце ми је као Златибор! Видећемо како ће се његова победа одразити на Србију, али сада је важно да је ону караконџулу Хилари Клинтон бацио у септичку јаму", рекао је Шешељ за Информер.

Подсјећамо да је Шешељ у августу организовао скуп на ком је позвао све Србе у САД да на изборима дају глас за кандидата Републиканске партије Доналда Трампа.

"Гласајте за Трампа, гласајте за будућност Србије. Он је пријатељ Русије и пријатељ српског народа. Он је искрен, частан, доноси мир и понос Америци",рекао је тада Шешељ.

Окупљенима је тада подијелио и мајице са Трамповим ликом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана