Амбасадор Словеније: Црна Гора што прије да уведе санкције Русији

Танјуг
Амбасадор Словеније: Црна Гора што прије да уведе санкције Русији

ПОДГОРИЦА - Влада Црне Горе требало би да у што скоријем року недвосмислено усвоји и имплементира рестриктивне мјере против Русије и појединаца из те државе, поручио је амбасадор Словеније у Подгорици Грегор Прескер.

Он је у интервјуу „Побједи“ рекао да је „веома битно да Црна Гора у вези са ратом у Украјини стварно покаже да дијели европске вриједности“ и да је потпуно усаглашена са Европском унијом и њеном заједничком спољном и одбрамбеном политиком.

-Зато би Влада Црне Горе требало, у што скоријем року, недвосмислено усвојити и имплементирати рестриктивне мјере против Русије и појединаца из те државе како би показала да је стварно 100 одсто усклађена са ЕУ политикама, што је очекивање и Европске комисије - навео је Прескер, преноси РТЦГ.

Словеначки амбасадор је казао да од нове владе треба очекивати да ће радити прво за интересе Црне Горе и свих њених грађана.

-Да ће као пуноправна чланица НАТО преузимати и испуњавати све обавезе из чланства и да ће и даље задржати углед најуспјешнијег кандидата за чланство који се потпуно усклађује са свим политикама ЕУ - рекао је Прескер.

Он је истакао да је Црној Гори сада више него икада потребна унутрашња стабилност и помирење, као и смањивање тензија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана