Амбасада Украјне у Црној Гори реаговала због отказивања концерта

Танјуг
Амбасада Украјне у Црној Гори реаговала због отказивања концерта

ПОДГОРИЦА, 15. фебруара (Тањуг) - Амбасада Украјине у Црној Гори реаговала је због отказивања концерта украјинског бенда „Љапис" који је требало да буде одржан у клубу „Палажо" у Будви, сматрају да је о случају без преседана и позивају црногорску власт да, како наводе, да хитно реагују на овај инцидент и учине све да осигурају безбједност Украјинаца који бораве у Црној Гори.

Амбасада је на званичном Твитеру изразила изузетну забринути због отказивања концерата бенда „Љапис" у Будви 14. фебруара.

„Овај случај је без преседана. Немогућност обезбјеђења сигурности гостију концерта је изузетно алармантан сигнал за све", наведено је у саопштењу.

Навели су и да је сваки притисак на власнике клуба, гдје је требало да се одржи наступ, и украјинске госте, као и јавно испољавање агресије и говора мржње, апсолутно неприхватлјиви и морају се категорично осудити.

„Акција, која је одржана 14. фебруара увече испред зграде овог клуба може се протумачити као директна претња украјинским посјетиоцима Будве. Немогућност обезбјеђења сигурности гостију Будве и особа које су планирале да присуствују концерту је изузетно алармантан сигнал за све. Позивамо црногорске власти да хитно реагују на овај инцидент и учине све да осигурају безбједност Украјинаца који бораве у Црној Гори", наведено је у саопштењу Амбасаде на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана