Амбасада Русије у Београду: Вашингтон да престане да понижава Србију

Срна
Амбасада Русије у Београду: Вашингтон да престане да понижава Србију

БЕОГРАД - Амбасада Русије у Београду позвала је САД да престану да понижавају Србију, након интервјуа америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила за телевизију Н1.

"Арогантан и дрзак захтјев амбасадора да се представи ждоказ пријатељства Русије и Србијеж једнако је импресиван и апсурдан. Ако би се вјеровало Хилу, сарадња са нашом земљом не подудара се са интересима Београда. Зашто он мисли да је у положају да тражи неки доказ о теми која нема везе са Вашингтоном? Колико још Србија може да буде понижавана?", наводи се у објави Амбасаде на "Телеграму".

Амбасада вјерује да је захтјев за подјелу терета санкција са ЕУ усмјерен ка подривању социо-економске ситуације у Србији које ће преокренути њен одрживи развој и пустити западњаке да раде шта им је воља у тој земљи, пренио је ТАСС.

"У великој мјери, захваљујући сарадњи са Русијом, Београд данас може вјерује у своју будућност, упркос акутним кризама које изазива Запад на пољу војне, енергетске и безбједности хране. Сигурни смо да ће тако бити у будућности", наведено је у коментару.

Хил је раније у интервјуу за Н1 оптужио Русију да користи Србију како би Београд радио у интересу Русије и поручио да Србија треба да схвати ко су јој пријатељи и да он, искрено, не види превише доказа за идеју да је Русија било каква врста пријатеља.

Амерички амбасадор позвао је Србију да уведе санкције Русији и преузме дио терета бројних чланица ЕУ.

Коментаришући Хилове изјаве, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин савјетовао је амбасадору да запамти правила пристојности и да не третира Србе као Индијанце у резервату.

Вулин је нагласио да Русија, за разлику од САД, не тражи ништа од Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана