Александар Катаи, фудбалер Црвене звезде, за Глас Српске: Звезда је стизала и веће предности

Данијел Радујковић
Александар Катаи, фудбалер Црвене звезде, за Глас Српске: Звезда је стизала и веће предности

Бањалука - Наравно да можемо стићи Партизан на пролеће. Стизала је Звезда и веће предности. Предстојеће припреме ће нам пуно значити да подигнемо ниво спреме и форму којом бисмо испунили циљ.

Казао је ово за "Глас Српске" везни фудбалер Црвене звезде Александар Катаи. "Црвено-бијели" су јесењи дио шампионата у Јелен суперлиги Србије завршили на другом мјесту са шест бодова мање од "вјечитог" ривала. Катаи сматра да је његова екипа могла боље окончати полусезону, али вјерује да предност није недостижна и да Звезда може одбранити титулу.

- Што се тиче нашег првенства, мислим да смо могли мало боље да одиграмо неке утакмице и да приђемо још ближе Партизану, али потрудићемо се да надокнадимо овај минус од шест бодова у следећој полусезони. Звезда је раније стизала и веће заостатке, тако да сматрам да можемо и ми овај - рекао је Катаи.

Њему је претходна полусезона била прва у Звезди. Дошао је на позајмицу из Олимпијакоса, али није успио да донесе жељени квалитет. Требало је да буде замјена за Милоша Нинковића, али одиграо је свега девет мечева у лиги и постигао један погодак. Неиграње у редовима атинских "црвено-бијелих" оставило је трага на његовој физичкој спреми и форми.

- Касно сам стигао у клуб и дошао сам неспреман. Мислим да је свака утакмица била све боља и боља што се тиче физичке спреме. Нисам нешто претерано задовољан како сам одиграо, али сматрам да ће то све бити боље у другој полусезони - додао је Катаи.

Одлични везњак не сумња да ће, како његова тако и форма читаве екипе, бити много боља на прољеће.

- Форма ће се сигурно подићи. Добро ћемо радити на припремама. Мени ће оне много значити, али не само мени, већ и целој екипи. Битно је да их сви заједно прођемо пошто смо се ове полусезоне скупили како смо стизали, а пар нас је мало и каснило. Нисмо прошли заједно пријатељске утакмице, тако да ће нам пуно значити предстојећи период и да одиграмо, како је тренер рекао, десет пријатељских мечева. То ће пуно значити екипи - закључио је Катаи.

Утакмица у модричи

Након гостовања у Бањалуци Александар Катаи је са екипом гостовао у Модричи гдје је Црвена звезда славила са 7:1.

- Одиграли смо ову пријатељску утакмицу и тиме завршили полусезону и сада идемо на заслужени одмор. Атмосфера је стварно била сјајна и то нам пуно значи. Што више навијача, то боље, већа је и подршка за нас и много је боље играти у оваквој атмосфери - рекао је Катаи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана