Албански држављани убили Момчила Ђуришића због крвне освете?

Срна
Foto: ГС

ПОДГОРИЦА- Црногорска полиција саопштила је да је расвијетлила убиство Момчила Ђуришића (69) почињено 4. јула у Улцињу, за које су осумњичена двојица држављана Албаније, а могући мотив је крвна освета.

"Службеници Сектора за борбу против криминала са колегама из Центра безбједности Бар поднијели су кривичну пријаву против албанских држављана чији су иницијали П.В. (34) и Л.Д. (35), осумњичених за убиство Ђуришића", рекао је начелник Одсјека за сузбијање општег криминалитета у црногорској Управи полиције Александар Бошковић.

Он је нагласио да су пронађени предмети коришћени у убиству, да је откривен правац бјекства, као и да ће за осумњиченим, који су у бјекству, бити расписана међународна потјерница.

Бошковић је на конференцији за новинаре у Подгорици рекао да су колеге из Албаније, након провјере доказа, потврдили те сумње.

Ликвидација Ђуришића доводи се у везу са убиством Беће Ликаја са Косова и Метохије у марту 2017. године у Улцињу, за шта је осуђен Момчилов син Саво.

Бошковић је рекао да је један од праваца истраге да ли је мотив убиства крвна освета, али да то у Управи полиције не могу децидно тврдити.

Он је додао да је директни извршилац убиства П.В.

Бошковић је навео да је црногорска полиција утврдила да су осумњичени легално ушли у Црну Гору и из ње изашли преко граничног прелаза Сукобин, истог дана када су извршили убиство.

Он је захвалио колегама из Албаније који су промптно реаговали, нарочито директору тамошње криминалистичке полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана