Албанија: У међународној акцији ухапшен црногорски држављанин

Срна
Албанија: У међународној акцији ухапшен црногорски држављанин

ПОДГОРИЦА - У међународној полицијској акцији на територији Албаније ухапшен је црногорски држављанин због кривичних дјела трговине наркотицима на међународном нивоу и прања новца, за које га терете правосудни органи САД, саопштено је из Управе полиције у Подгорици.

Међународна полицијска акција у Црној Гори је вођена под кодним називом “Транзит”, а у САД као “Детроит”.

Из Управе полиције наводе да је тај предмет у координацији са Вишим државним тужилаштвом, спровођен неколико мјесеци кроз континуирану сарадњу са америчком Агенцијом за борбу против наркотика (ДЕА).

У саопштењу се наводи да су у пограничном дијелу, на територији Албаније, по преласку државне границе из правца Црне Горе, агенти ДЕА и припадници албанске полиције ухапсили црногорског држављанина.

“Он је ухапшен због кривичног дјела трговине наркотицима на међународном нивоу, и кривичног дјела прање новца, за које га терете правосудни органи САД”, додаје се у саопштењу.

У координисаној акцији, по налогу Вишег државног тужилаштва, на територији Тузи истовремено су извршени претреси куће и помоћних просторија које користи та особа, а с циљем проналаска предмета који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела у САД, како би се избјегла могућност њиховог склањања или уништења.

Из Управе полиције додају да је у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у току предузимање даљих мјера и радњи на том предмету.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана