Албанија демантује да је поднијела нон пејпер о Косову Савјету Европе

Танјуг
Албанија демантује да је поднијела нон пејпер о Косову Савјету Европе

ТИРАНА - Албанија није доставила Комитету министара Савјета Европе документ, тзв. нон-пејпер како би лобирала за приступање Косова Савјету Европе, већ га је доставила Приштина, наводе данас из албанског министарства спољних послова за портал Албенијен пост.

- Косовска страна је објавила нон-пејпер, а не ми - саопштило је албанско Министарство спољних послова негирајући писање појединих медија у Србији.

Према овом документу, у који је увид имала редакција Албенијен поста, нон-пејпер је поднесен прије четири дана и у њему се поред осталог наводи да кандидатуру Косова подржава велики број земаља које су чланице Савјета Европе.

Косово је 12. маја поднијело захтјев за чланство у Савјету Европе, а апликацију је у сједишту Савјета Европе, у Стразбуру, поднијела министарка спољних послова привремених институција у Пристини Доника Гервала.

Портал Косово онлајн јуче је пренио сазнања да су представници Албаније у Савјету Европе доставили Комитету министара СЕ нон-пејпер о Косову у форми званичног документа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана