Активни пожари у Бару, Будви, Даниловграду, Тузима и на Цетињу

Танјуг
Активни пожари у Бару, Будви, Даниловграду, Тузима и на Цетињу

ПОДГОРИЦА - Службе заштите и спасавања Бар, Будва, Подгорица, Плужине, Цетиње и Даниловград током дана биле су ангажоване у гашењу више пожара, саопштено је из црногорског МУП-а.

“У мjесту Брчели, општина Бар пожар је још активан и стање се прати. Такође, у општини Будва, на Паштровачкој гори стање прате припадници Службе заштите и спасавања Будва”, саопштили су из МУП-а Црне Горе.

У Подгорици је активан пожар у мjесту Ораси, гдjе се са ватреном стихијом боре ватрогасци-спасиоци Службе заштите и спасавања Главног града Црне Горе. У Плужинама су услијед ватрене стихије у мјесту Никовићу угрожена оближња домаћинства.

Посебан изазов током дана био је пожар у Тузима на брду Дечић (мјесто Скораћ), гдје су припадници Војске Црне Горе из ваздуха и ватрогасци-спасиоци из Подгорице са копна успјели да одбране куће и локалну школу, које су у једном тренутку биле угрожене. Пожар је још активан и службе су на терену.

“У зетском селу Српска у гашењу пожара учествовали су припадници Служби заштите и спасавања Главог града, Мојковца и Будве, као и двије цистерне са посадом Војске Црне Горе”, наводе из МУП-а.

Такође, на Цетињу, у мјесту Чешљари још је активан пожар, док се у даниловградским мјестима Штитово и Студено поново активирао пожар.

“Припадници АХЈ МУП-а гасили су пожар на подручју Чешљара, општина Цетиње, чиме су спријечили даље ширење пожара према Ђиновићима и Цетињу. Противпожарни авион је током љета од 5.40 сати испоручио 51.000 литара воде у 17 налета”, истичу из МУП-а.

Апелују на грађане да не пале ватру на отвореном, посебно у условима појачане опасности од пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана