Ако влада не донесе нове мјере слиједи затварање пумпи у Хрватској

Танјуг
Ако влада не донесе нове мјере слиједи затварање пумпи у Хрватској

ЗАГРЕБ- Ако хрватска влада до уторка не предузме мјере дизел и бензин би могао поново да поскупи, а према незваничним информацијама ХРТ-а, евросупер би могао да кошта око 16, а евродизел и више од 16,5 куна.

Премијер Андреј Пленковић најавио је за понедељак телефонску сједницу владе поводом цијене горива, пошто већ у уторак истиче важност владине уредбе о замрзавању.

Евродизел на аутопутевима тренутно кошта 14.57 куна за литар, а евросупер 95 14.06 куна. Литра основног евродизела на бензинским станицама које нису на аутопутевима кошта 13.08 куна, а основног бензина евросупер 95 13.50 куна. Плави дизел кошта 9.45 куна по литри. Пленковић је јуче најавио и могуће увођење ваучера за гориво за посебно угрожене групе грађана.

 "Увођење ваучера за гориво могуће је на јесен, та могућност је отворена, али влада још увијек на располагању има и друге алате", рекао је Пленковић. Додао је да што се тиче ваучера, они ће се односити на оне који имају нижа примања и то је, како је казао, нешто што морамо квалитетно да направимо и по одређеним критеријумима

. У међувремену, шеф Удружења малих трговаца нафтним дериватима Армандо Миљавац каже да ће у уторак затворити бензинске пумпе ако влада нешто не предузме.

Удружење, иначе, окупља више од 60 малих трговаца који управљају са стотинак бензинских станица широм Хрватске. "Ако у уторак не буде донета прихватљива одлука за нормално пословање и наставак пословања, ми смо одлучили да затворимо бензинске пумпе", рекао је Миљавац у изјави за хрватски портал Индеx.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана