Акцијом заплијене 1,4 тоне коакина у Црној Гори руководили странци?

Танјуг
Акцијом заплијене 1,4 тоне коакина у Црној Гори руководили странци?

ПОДГОРИЦА - Недавна заплена готово тону и по кокаина високог квалитета у Црној Гори и даље је у центру пажње јавности, а подгоричка Побједа данас пише да су цијелом акцијом руководили страни оперативци.

Дрога је пронађена у контењнерима са банама, а оперативци су, пише лист, утврдили да је три контејнера тог воћа поручила Марина Крстовић (27) од добављача Co ex Fruit S.A. из Еквадора за компанију „San Francisco " у власништву њеног оца.

Марини и њеном оцу јуче је, ипак, одређен притвор до 30 дана, иако су они пред истражитељима тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом и полицији понудили сарадњу и помоћ у расвијетљавању овог случаја.

Марина Крстовић је, према сазнањима Побједе, одмах након проналаска дроге, полицајцима понудила имена и контакте добављача, као и увид у пословну кореспонденцију.

Она је пред полицајцима у њеној кући, пише лист, позвала телефоном добављача Карлоса Фалкезија, који јој је саопштио да је пошиљка коју јој је упутио прошла све неопходне контроле у луци Боливар у Еквадору, али да не може са сигурношћу да тврди што се десило са товаром на путу до Црне Горе.

Јединица за борбу против наркотика еквадорске полиције дала је одобрење да брод „Катфа" са контејнерима банана, које је поручила фирма Будимира Крстовића (66) из Подгорице, исплови из луке Боливар у Еквадору и настави планирану руту према Европи, јер је након детаљних провјера утврђено да на њему нема дроге, наводи Побједа, позивајући се на своја сазнања.

Очито је, кажу, да су стране службе, под коодинацијом америчке ДЕА, имале информацију да ће већа количина наркотика бити убачена у брод.

Зато је праћено кретање брода и постоје двије могиућности: да је кокаин унесен на брод током транспорта на мору или током претовара у Панами.

Оно што је утврђено је да је брод "Шарлот" из италијанске луке оја Тауро преузео контејнере са нарученим бананама и превезао их до Луке Бар.

Лука оја Тауро у Калабрији је, пише лист, годинама под посебним надзором италијанске царине и полиције зато што представља једну од главних улазних тачака за дрогу.

Побједа подсјећа да је у тој луци почетком новембра прошле године заплијењено 932 килограма чистог кокаина који је био сакривен у контејнеру смрзнутих дагњи из Чилеа. Вриједност тада заплијењене дроге на црном тржишту је, како је тада италијанска полиција саопштила, процијењена на око 186 милиона евра.

Кокаин, који је тада заплијењен био је високе чистоће, баш као и овај који је заплијењен у Мојановићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана