Ахмети преговарао са наоружаном групом о предаји

Срна
Ахмети преговарао са наоружаном групом о предаји

Скопље - Лидер најутицајније политичке формације македонских Албанаца Демократске уније за интеграцију /ДУИ/ Али Ахмети рекао је да је преговарао са наоружаном групом која се током викедна сукобила са македонском полицијом.

Ахмети је за телевизију "Алсат-М" признао да га је 9. маја контактирао један човјек из наоружане групе који је затражио да им се омогући да изађу из Куманова.

Он је рекао да није могао то да обећа, али да су са наоружаном групом настављени преговори, уз посредовање ОЕБС-а и Артана Грубија као његовог представника.

Ахмети је појаснио да је телефоном разговарао са извјесним Мухамедом Краснићијем и да се, уз посредовање, предало 26 од укупно 30 чланова групе.

Лидер ДУИ рекао је и да је о томе обавијестио амбасаду САД и ОЕБС, као и премијера Македоније Николу Груевског, који је сумњао у могућност да се наоружана група преда.

ДУИ је коалициони партнер владајућем ВМРО-ДПМНЕ у Македонији. На челу је премијер Никола Груевски, а влада има четири потпредсједника – по два из обје странке и 18 министарстава у којима је осам министара из ДУИ.

У оружаном сукобу, који је избио 9. и 10. маја у југоисточном дијелу Куманова, трећем по величини македонском граду, убијено је осам македонских полицајаца, а 37 рањено.

Полиција је пронашла тијела 14 наоружаних људи, док се 30 чланова наоружане групе предало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана