Агрокор у рукама стручњака и творца денс хитова VIDEO

Агенције
Агрокор у рукама стручњака и творца денс хитова VIDEO

Антонио Алварез III, човjек који ће водити реструктурирање хрватског Агрокора, јутрос је дошао је на свој нови посао, онај у Агрокору.

Није био разговорљив, само је прошао порeд камера Н1 Телевизије.

Алварез се јуче обратио јавности и представио свој тим којим ће покушати да спаси Агрокор. "Ово је један од већих изазова с којим сам се сусрео", истакао је Алварез обраћајући се јавности из Агрокоровог пословног торња, пишу хрватски медији.

"Агрокор се сагласио с мојим постављањем за главног директора за реструктурирање групе како бих објединио све учеснике - запослене, кредиторе, банке и све који су укључени у ову причу, а како би постигли напредак", рекао је Алаврез, додајући како ће његов тим радити отворено и независно, у интересу свих учесника.

Антонио Алварез, човјек одабран за позицију члана управе за реструктурирање Агрокора, искусан је послован човјек, респектабилног образовања на најбољим америчким универзитетима, али има и забавну страну.

У свијету денс музике познат је под псеудонимом А3. Наступао је у бројним клубовима, али има и пјесме које су заселе на британске топ листе најпопуларније музике.

Алварез је представљајући свој албум "100% heart" изјавио да се музиком бави од дjетињства и да у њој ужива, али да му је ипак хоби. Рођен је 1966. на Филипинима, мајка му је Филипинка, отац Шпанац, а кад је имао четири године, породица се преселила у САД. Ипак, руски Сбербанк није Алвареза запослио због музичке каријере, него због искуства у реструктурирању.

У његовој биографији наведен је чак и ангажман на пројекту спасавања Лиман брадерза, прије банкрота једне од највећих инвестиционих банака у свијету. Као извршни директор за реструктурирање у Европи ради у консултантској кући Алварез&Марсал, коју је наслииједио од оца. Компанија је основана 1983. и има богато искуство у спасавању посрнулих компанија.

Алварез већ 25 година ради у приватним и државним компанијама широм Европе – од Велике Британије, преко Њемачке, Француске, Италије, Шпаније, Холандије, Луксембурга, Швајцарске, Финске, Естоније и Румуније.

Његов посао у Агрокору биће управо то – како компанију поставити на ноге и усмјерити је да може да осигура свјетлију будућност. Алварез ће бити кључна особа у идућих годину дана у Агрокору јер ће доносити одлуке о томе што ће се и колико платити добављачима и повјериоцима, као и колики ће бити отписи. Његов посао биће и израда плана и ритма продаје дијела Агрокоровог бизниса.

Наводно се већ упознао с радом Агрокора па неки кажу и ушао у занимљиво пословање с меницама, које нису пракса у западним компанијама. У ком смјеру ће ићи реструктурирање, за сада се само нагађа. Али како и пише на његовим службеним страницама, фокусира компанију на побољшање извоза, продуктивност, производњу и процес консолидације... Није за искључити да ће бити и болнијих резова јер, међу осталим, то и је посао конзултаната, а на домаћој је страни да избори што више социјалног момента, колико год је то могуће. Јасно је да ће се ићи на резове, смањење броја твртки, сигурно и Конзумових дућана, а потом и на проналазак купца за неке од Агрокорових твртки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана