Афера Удварач тресе Словенију

Агенције
Афера Удварач тресе Словенију

Љубљана - Односи Аустрије и Словеније богатији су за још једну аферу, која подсјећа на филм из серијала о тајном агенту Џејмсу Бонду.

Један словеначки агент мјесецима је радио на придобијању срца службенице Амбасаде Аустрије у Љубљани, како би доспио до информације.

Она је, међутим, на крају примијетила "игру" и обавијестила своје надлежне, а они су покренули истрагу, која је у току. Да би освојио Аустријанкино срце, агент је чинио све, користећи сва своја умијећа у флертовању и љубавним чарима.

Службеница амбасаде у почетку није ништа посумњала, нити помислила да би њен љубавник могао бити припадник словеначке обавјештајне службе СОВА. Његов задатак био је да придобије повјерење секретарице и преко ње доспије до тајних информација. Према инсајдерима, он је био заинтересован готово искључиво за економију и индустрију. Више од годину агент је "ловио" и "обрађивао" циљну особу, све док није постао нестрпљив и очигледно сувише радознао, те је жена почела да сумња и алармирала је своје надлежне. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана