Афера “Рекет”: Боки 13 први пут на испитивању у понедјељак

Агенције
Афера “Рекет”: Боки 13 први пут на испитивању у понедјељак

СКОПЉЕ - Првоосумњичени у случају “Рекет” Бојан Јовановски (Боки 13) у понедјељак ће бити испитиван у Тужилаштву за организовани криминал Сјеверне Македоније.

Биће то први пут да га испитују откако је притворен 15. јула, а како је објавила Телевизија Телма, Јовановски, који се налази у истражном затвору “Скопље”, пред тужитељку за организовани криминал Вилму Рускоску биће доведен у понедјељак у подне.

Дан касније, у уторак, Рускоска намјерава да саслуша и трећеосумњичену у афери “Рекет” разријешену специјалну тужитељку Катицу Јаневу, која дан прије него што је ухапшена испитана као свједок.

Током досадашње истраге за криминални случај назван “Рекет” саслушано је више од 10 особа, међу којима су били и бизнисмени и градоначелници, као и другоосумњичени Зоран Милевски звани Зоки Кичевац, који се бранио ћутањем.

У афери “Рекет”, за изнуду 1,5 милиона евра од једног од најбогатијих Македонаца Јордана Камчева да би добио бољи третман у истрази афере “Империја” који води Специјано тужилаштво до сада је осумњичено троје: Бојан Јовановски, Зоран Милевски и Катица Јанева. 

Предистражни поступак у том случају Тужилаштво за организовани криминал и корупцију Сјеверне Македоније води од почетка маја, а истражни поступак од 15. јула, када су ухапшени и у скопском затвору притоврени Јовановски и Милевски, док је Јанева у притовру од 21. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана