Aфера “Камион”: Рончевић и Бачић негирали кривицу

Танјуг
Aфера “Камион”: Рончевић и Бачић негирали кривицу

Загреб - У Загребу је почело поновљено суђење бившем министру одбране Хрватске Бериславу Рончевићу и његовом помоћнику Ивици Бачићу због набавке лоших и скупих камиона за хрватску војску чиме су оштетили буџет за за 10,2 милиона куна (1,34 милиона евра), преноси Танјуг.

“Случај камиони” је Врховни суд вратио на ново суђење укинувши прву пресуду.

Двојица оптужених Берислав Рончевић и Ивица Бачић на почетку су се изјаснили да нису криви, а у току је читање оптужнице.

У априлу, Врховни суд је одбацио првостепену пресуду и вратио предмет на поновно суђење, оценивши да у поступку није установљено тачно чињенично стање.

Рончевић и Бачић осуђени су на четири односно на двије године затвора јер су куповином скупљих и лошијих камиона за Хрватску војску државну касу наводно оштетили за 10,2 милиона куна (1,34 милиона евра).

Врховни суд оцијенио је да је првостепени суд штету широких размјера насталу куповином камиона марке “ивеко” утврдио на хипотетском закључку, односно на шанси министарства одбране да се оствари повољнија понуда компаније МАН.

Рончевићев адвокат Крешимир Вилајтовић изјавио је прије суђења да ће се у поновљеном поступку доказати да оптужени нису починили кривична дјела за која се терете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана