Аџић: Стотину полицијских службеника имало везе са криминалним клановима

Танјуг
Foto: Архива/Aгенције

ПОДГОРИЦА- Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић изјавио је да је Скај апликација ваљан доказ, али не и једини, да је стотину полицијских службеника имало везе са криминалним клановима и истакао да ће грађани бити изненађени којом имовином располажу неки од њих.

Он је гостујући у емисије Боје јутра на ТВ Вијести подсјетио да се до тих сазнања дошло након што је Црна Гора добила податке Европола, а сада се против њих скупљанови и други докази. Увјерава да МУП предузима све мјере и радње да сви они не утичу на функционисање овог ресора и очекује да у наредном периоду задају најјаче ударце мафији.

Неки од тих појединаца су већ суспендовани, а ријеч је онима који су већ помињани у одређеним предметим, а за неке који су злоупотребљавали позиције се тражи начин да буду уклоњени из службе, каже Аџић.

Као фрапантан податак изнио је да око 60,70 службеника није долазило на посао, а исплаћено им је, каже, готово два милиона евра. Један од њих је, додаје, примио преко 30.000 евра.

"Ми са том праксом морамо да прекинемо", казао је Аџић и додао да је један број полицајаца под истрагом због "животног стила", а грађани ће, каже, бити изненађени кад виде коликом имовином располажу полицијски службеници.

"Свакодневно нам стижу подаци из Интерпола. Ако не пронађемо у Тужилаштву још људи који ће одговорно радити свој посао, тешко се могу очеквати неки већи резултати. Рука правде ће стићи до свих, нико неће бити прескочен иако врло мало људи ради овај комплекстан посао", казао је Аџић.

Међународне организације, навео је, од њих траже професионализам и посвећен рад.

"Убеђен сам да је Скај ваљан доказ, али се ради и на прикупљању додатних доказа.  Не могу да верујем да има протеста због те апликације. Могу да тврдим да нико од судија неће подлећи притиску адвоката. Наш посао је да обезбедимо и друге доказе које ће поткрепити оне из Скај апликације", рекао је Аџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана