Аџић: Од 10 дојава у Црној Гори о лажним бомбама пет ријешено

Танјуг
Foto: Влада Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Министар унутрашњих послова у црногорској влади у техничком мандату Филиип Аџић потврдио је данас да је од 10 дојава о лажним бомбама у овој и прошлој години, пет ријешено, а да су преостали случајеви у току рјешавања.

Аџић је за подгоричке ТВ Вијести истакао да нема мјеста паници и да је најбитније да се ради о лажним дојавама.

- Карактеристично је да најчешћи број тих дојава долази од особа које су малољетне - навео је Аџић.

Додао је да су имали случајеве да су то биле особе млађе од 14 година, па против њих није било могуће покренути одговарајући поступак.

За сада се, каже, зна са којих оператера долазе дојаве, добијене су ИП адресе.

- С обзиром на то да је истрага у току не бих требало још да кажем из којих држава те пријетње долазе. То у коначном не мора да значи да државе из којих долазе мејлови значи да су то државе из којих долазе пријетње - рекао је Аџић.

Коментаришући изјаву премијера у техничком мандату Дритана Абазовића да су лажне дојаве о бомбама "дио фолклора Демократске партије социјалиста", Аџић је рекао да наратив који та партија ствара "погодује да се овакве ситуације дешавају", али није рекао да ли се слаже са премијеровом изјавом.

Абазовић, каже Аџић, "има изузетно добре приватне конекције са многим шефовима служби безбједности у региону и широм свијета" и да податке које интерно добије не може да коментарише.

- Заједнички је закључак да ситуација какву ДПС жели да представи у земљи и јавности о нестабилности и хаосу, што не одговара стварности, али погодују и охрабрују оне који имају претензију да шаљу поруке о лажним дојавама да се и лакше усуде да то учине - казао је Аџић.

Коментаришући најаве нових протеста Аџић је оцијенио да је безбједносна ситуација регуларна и истиче да подржава све грађане који на било који демократски начин желе да искажу неслагање са тренутном политичком ситуацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана