Аџић: Милатовић може да буде инаугурисан на Цетињу, биће још хапшења

Танјуг
Аџић: Милатовић може да буде инаугурисан на Цетињу, биће још хапшења

ПОДГОРИЦА - Црногорски министар унутрашњих послова Филип Аџић изјавио је да то Министарство и Управа полиције не могу да гарантују да на Цетињу неће бити исказивања незадовољства, али да новоизабраном председнику Јакову Милатовићу гарантују да може да буде инаугурисан у Престоници.

Он је за Радио Црне Горе рекао да је са Јаковом Милатовићем разговарао о месту његове инаугурације и рекао да у Црној Гори не постоји место где не може да буде извршена инаугурација, преноси РТЦГ.

"Нико не може да буде јачи од државе и не може да заустави оно што је наша законска обавеза. Ја сам њега разумео када је рекао да ће та инаугурација бити у Подгорици, имајући у виду и дешавања када је Милатовић долазио на Цетиње. Ми не можемо да гарантујемо да тог исказивања незадовољства неће бити, али господину Милатовићу можемо да гаратујемо да он тог дана може да буде инаугурисан на Цетињу", казао је Аџић.

Истакао је и да ће у наредном периоду у Црној Гори бити још хапшења, као и да је Црна Гора данас безбеднија него што је била прије двије године.

"Ми смо у претходне две године имали 125 процесуираних лица када су чланови организованих криминалних група у питању и око 80 особа које се воде као чланови организованих криминалних група који су земљу напустили, јер нису били на потерницама. У Црној Гори, на нашим улицама, се тренутно налази 200 криминалаца мање, укључујући и вође криминалних група у односу на две године раније", казао је Аџић. Како је рекао, подаци од међународних партнера поново у од јануара почели да пристижу.

"Ја сам сигуран да ће и у наредном периоду бити хапшења, ово је процес који је дотакао врх дебелог брега и многа лица, за која службе нису имале податке колико су укључени у криминалне организације, ће бити приведена лицу правде", поручио је Аџић.

Коментаришући оцене Демократског фронта да је хапшење њиховог функционера и градоначелника Будве Мила Божовића селективна правда, Аџић каже да раду надлежних органа нема селективности.

"Оно што могу да кажем, генерално, ниједан криминалац неће бити заштићен у Црној Гори без обзира којом се он заставом огрнуо или коју политичку партију подржава. Мислим да смо то доказали у претходном периоду", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана