Адвокати Лазовића нуде 6,2 милиона евра да се брани са слободе

Срна
Адвокати Лазовића нуде 6,2 милиона евра да се брани са слободе

ПОДГОРИЦА - Правни заступници Петра Лазовића нуде 6,2 милиона евра у некретнинама и новцу да би се он бранио са слободе, саопштио је његов адвокат Боривоје Ђукановић.

У приједлогу су правни заступиници навели да очекују да суд с пажњом размотри тај износ кауције, наводе подгорички медији.

Лазовић је ухапшен 18. јула по налогу Специјалног државном тужилаштва, које га сумњичи да је починио кривично ђело стварање криминалне организације, али и да је као члан организоване криминалне групе “кавачи” учествовао у међународном кријумчарењу кокаина, као и да је одавао службене тајне вођи тог клана Радоју Звицеру.

Ванрасправно вијеће Вишег суда у Подгорици прошле седмице је прихватило жалбу Специјалног државног тужилаштва на одлуку судије за истрагу Сузане Мугоше, којом је претходно прихваћена гаранција за Лазовића.

Лазовићев бранилац је почетком октобра предложио Вишем суду да његовог клијента пусте да се брани са слободе, уз кауцију од 1,2 милиона евра, од чега су три некретнине чија је вредност 1.139.289 евра и 100.000 евра у готовини.

То је понуђено као гаранција да он током даљег кривичног поступка неће побјећи.

Кауција је првобитно одбијена крајем октобра, али се одбрана жалила на рјешење Вишег суда, а у тој жалби допунили су списак некретнина - понудили су да се хипотеке упишу на непокретности два правна лица, процијењене укупне вриједности 1.540.000 евра и 100.000 евра у кешу, које су његовог оца Зорана Лазовића.

Након што је судија Сузана Мугоша прихватила гарације, на њену одлуку жалило се Специјално тужилаштво па је послије одлуке ванрасправног вијећа Лазовић остао у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана