Адвокат: Краснићи оптужен и биће пребачен у Хаг

Срна
Foto: БЛ Портал

ПРИШТИНА- Бивши генерални секретар терористичке ОВК Јакуб Краснићи требало би током дана да буде пребачен у притворски центар Специјалног суда у Хагу, рекао је Краснићијев адвокат Ваљон Хасани.

"Могу да потврдим да је у току рација. Оптужница је потврђена и сада Краснићи мора бити пребачен у Хаг", рекао ја Хасани новинарима у Приштини.

Припадници Специјалног суда јутрос су нешто послије 6.00 часова у Приштини започели акцију хапшења Краснићија, а у међувремену је једна екипа полиције Еулекса започела претрес Краснићијеве породичне куће у селу Негровце на подручју Србице.

Портпарол Косовске полицијске службе Баки Кељани потврдио је да полиција помаже акцију Специјалних снага у Приштини и рекао да то раде у складу са потребом и процјенама Еулекса.

Јакуб Краснићи је у јуну прошле године саслушан у Специјализованом тужилаштву Суда за злочине ОВК у Хагу под сумњом да је починио ратни злочин против цивилног становништва.

Краснићи се доводи у везу са бројним убиствима и мучењима киднапованих Срба и неалбанаца држаних у злогласном илегалном логору у селу Ликошани код Србице, гдје се налазио главни штаб ОВК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана